En dag her i sommers kom Nicholas hjem med en hvalp sammen med sin daværende kæreste. Ganske sød og nuttet, men er hvalpe ikke det ? Stolt og fro – endelig fik jeg købt mig en hund. Den skal bo her, indtil vi finder noget at flytte ind i. Sådan lyd deres udmelding, og selvom vi er glade for dyr herhjemme, så kræver en hvalp meget opsyn, og aktivering ikke mindst, så vild glade var vi ikke.

En flot alaskan malamute, og vi skal nok passe ham selv!

Nicholas med sin hvalp

 

Det lyd jo flot og næsten for godt til at være sandt. Jeg fik dermed æren at fortælle Martin om Nicholas´seneste påfund, og jeg vidste det ville blive svært. Men hvor skulle han så gå hen med hvalpen ? Det er nok noget af det mest usmartes han længe har gjort.

For at gøre en lang fortælling kort, så vidste det sig hurtigt, at hverken Nicholas eller hans kæreste havde tænkt det igennem, og kæresten blev så jaloux på hvalpen, at jeg tror, det blev enden på det forhold. Hun var bestemt ikke klar eller moden til at få en baby i huset.

Nicholas prøvede i det mindste, men måtte sande, at han havde taget munden for fuld. Det blev derfor mig som kom til at stå op kl. 4. 30 og passe hund, og rydde op efter dens uheld m.m. Jeg blev hurtigt udmattet med så lidt søvn, men fandt efter noget tid en struktur der passede os bedst. Jeg var ikke vild begejstret.

Jeg lærte, at alaskan hvalpe bider endnu hårdere end alm. hvalpe, og har svært ved at slippe igen, og fik næsten dagligt rifter. Han er meget lydigt og dygtigt til lydighedstræning, men keder sig hurtigt.

 

Overmandet af Luna

Han elsker at komme i hundeskoven. Her har vi mødt mange gode hundeejere og deres hunde. Der er særlig en som Sico trives med, og det er Felix. En dejlig frisk Rottweiler blanding. Jeg tog nogle fotos af dem den anden dag, men her er nogle fra i sommers, hvor Luna og Balou & Felix leger sammen en aften.

Martin mener, at det i øvrigt er et stunt Nicholas og jeg har aftalt, så jeg kunne få en alaskan malamute, som jeg før har talt om. Men come on, sådan noget kunne jeg aldrig finde på! 😥

Det er blevet min hvalp, da jeg alene passer passer den. Motionere, træner og holder den fra Spyro som altid står for tur. Med tur mener jeg, at han altid bliver nappet i, leget med, hoppet ind i, og kan ikke sætte Sico på plads. Han går hellere. Det giver jo nogle andre problemer hjemme som vi aldrig havde forestillet os, at udsætte Spyro for.

Sico i Silkeborg hundeskov

Derfor er det mig som sikre Spyro frirum, sin plads, ro, og sin mad ikke mindst. Det er utroligt, men allerede som hvalp på blot 8 uger, mente Sico, han havde ret til Spyros mad, og Spyro stod blot og så på, da han hvæste og knurrede så ville Spyro ikke være med mere. Men da jeg oplevede det, så vidste jeg, at jeg måttet blive ved hvert måltid og sikre Spyro sin mad eller fodre dem hver for sig. Da Sico er mild og god – hermed mener jeg ikke overagressiv, så har jeg blot sagt nej, og vist ham væk fra Spyros skål. Det er nu acceptabel – og gælder også hvad jeg ellers serverede for dem, jeg bestemmer, hvem der skal have hvad og det acceptere de begge. Så lille og så stærk -allerede.

10 uger gammel
Kan nu spise med andre også

 

Da vores bil for jeg ved ikke hvilken gang gik i stykker, så tog jeg cyklen ud i skoven, da Sico ellers ville have indtaget væggen hjemme i stuen, med al hans energi, så jeg cyklede med to hunde, og lad mig lige påpege, at det foregår kun i trav, så Sicos knogler ikke lider overlast. Det tog ikke mange min. førend Sico havde fundet ud af hvordan man traver – bider i Spyro mens man løber. Tjekket mine bevægelser ud, og forsøgte da også et par gange, at bide i støvlen, men fik straks bud på, at det måtte han ikke. Vi har fået mange smil, og mødt mange – også andre hunde, og det er heldigvis gået over al forventning, uden uheld eller at jeg har måttet smide nogen af deres snore eller bide i asfalten.

Sico har haft mange sjove ideer, og foruden opvaskeren så har han også fundet sit hjørne, når han har lavet noget galt og ved det. Han har sit eget bur han elsker. Det bruges både til når vi er ude af huset for at Spyro har fred, og for at sikre, at vi har vores møbler i fred. Uha – han har haft kløe i sine tænder, og tygger i alt! Men heldigvis ingen sko, kun tapet og papruller, en reklame hvis man giver ham lov, så holder han fest!

Sico vasker op

 

Uha- det er ikke godt det her

Jeg har taget nogle billeder undervejs mens han er vokset meget, han er nu højre end Spyro. Og stadigvæk en rigtig dejlig hvalp – med mange ideer.

Jeg har lavet nogle forskellige album så ta´ lige og kig med og glæd jer til flere.

Sico fra da han er 8 uger til ca. 14 uger.

I hundeskoven mellem Skovby & Galten

Besøg af Angus – de leger bare godt sammen.

Møder Cindy – min søsters hund på deres matrikel.

I Silkeborg – I hundeskoven, det er en lille grusgrav.

Ved Søen i Galten, Spyro & Sico.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.