Danish air show I Ålborg 2012, det er ikke så langt fra hvor vi bor….  😉 Kun 1½ times kørsel, men vejret lovede altså ikke godt – skal man tage afsted eller ikke, og er det noget ved i silende regn ? Hvad med fotografering som jeg gerne vil ? Var nogle af de spørgsmål som meldte sig.

En rask beslutning blev taget sent om aften dagen før, og vejret blev nøje studeret, vel vidende, at det sjældent holder ret meget stik. Mindre end 5 timers søvn, op og pakke til dagens store event. Mit fugle telt, fototaske – tømt for diverse ting, jeg vidste jeg ikke fik brug for, så den blev lettere, klapstole de gode af træ, madpakke, m.m. Det lille kamera og alle batterier til opladning fra morgenstund, og kort tømmes så der er plads. Hunden ved, at der er noget på færde, og går i vejen, så jeg ikke skal glemme ham.  😆 Men han skal ikke med, han skal blive hjemme hos Nicholas, og hans kæreste der endnu ligger og sover.

Kom nu, vi skal afsted, før det bliver for sent og vi sidder i kø´- hvis der altså kommer så mange som de forventer med den vejrudsigt. Vi kom kun lige afsted til tiden – bilen pakket og har endda husket diverse paraplyer, små som store, regntøj så mon ikke det nok skal gå det hele.  😀

Endelig på vejen, blot for at konstatere, at GPS ikke har flyvestation Ålborg indkodet, så vi fortsætter med retning mod Ålborg, og vækker vores søn, der endnu sover, hvilket han mildest talt ikke var begejstret for.Men så fik vi adressen, og det så ikke ud til, at der var kø eller mange på vej.

Men aldrig så snart vi nåede til Ålborg afkørelse 10, så kom køén – men vi skal ikke klage, vi havde bare håbet på, at nå frem i tide til kl. 10, men det gjorde vi ikke, men kom ½ time for sent –  frem til vores valgte stå plads.

Martin fik hurtigt slået mit telt op, klapstolen fundet frem, man bliver pænt højt når man står på den! Så selvom der var mange mennesker foran mig, så kunne jeg for det meste se over – kun når meget høje mennesker kom forbi, fik jeg lidt problemer, for jeg har ikke meget plads at bevæge mig på.  😆

Det regnede – men silede egentligt ikke ned, men ofte lige lidt mere, hvad end godt er, så smuttede jeg i tørvejr med kameraet. Sad og nød udsigten og hilste på mange forbi passagerende, der lige kiggede ind af vinduet, og fik øje på mig.

Nogle af dagens flyve opvisning blev aflyst og andre lavet deres program om, men det var okay når nu vejret var som det var. Der var en masse, at kigge på, men det nåede jeg altså ikke, mens både Martin & Christoffer var på en rundtur på pladsen – altså dog kun på gåben. Faktisk havde vi joket lidt med, at når vi kom frem, så kom den landsdækkende nyhed, at de havde valgt at aflyse, men heldigvis, så galt gik det jo slet ikke.

Selvom det regnede og vejret var imod air show, så fik vi taget nogle billeder – men der ingen tvivl om, at bedre vejr, havde hjulpet på billederne. Jeg er nok mest til  F- 16 Royal Netherslands Air Force fly, det holdte og ventede på bedre vejr og knap så tæt skydække, og gik på vingerne men måtte opgive at lave langsomme forbi flyvninger, så det blev til to gange high speed forbi – og det går stærk – men lyden -den elsker jeg.

Det er lidt ævligt, at jeg ikke fik meldt os til spotterday – men jeg havde faktisk gået og holdt øje og googlet i tide og utide. Fra feb. til marts var jeg ihærdigt, og da jeg så igen kom i tanke om at jeg skulle tjekke op herpå, var der lukket for tilmelding, øv! Men sikkert heller ikke det bedste vejr, men så havde jeg fået set noget af pladsen rundt om, som jeg bestemt manglede igår.

Det er vel nærmest vanedannede at tage til Air Show – jeg er nok mere bidt af det end jeg troede muligt. Men intet slår lyden af de store flyvemaskiner, og F- 16 fly, de gamle flyvemaskiner der blev anvendt under 2. verdens krigen, det er jo helt fantastisk så forskelligt de ser ud og ikke mindst lyder.

Hvis jeg har noget at klage over, så bliver det, at der ikke umiddelbart blev uddelt plakater, bagdes og andet som der gjorde på Skrydstrup 2010, det savnede vi. Jeg så vogne med mulighed for at købe merchandise, men det lyd dyrt – men at komme forbi og høre om – få udleveret er en særlig oplevelse, og den modtagne ting man får udleveret bliver dermed noget særligt, og får større betydning end hvis jeg havde købt en eller anden kasket, bagdes, som alle andre også kunne. Jeg så heller ikke folk med plastik poser med reklame for diverse fly, som på Skrydstrup, dem har vi passet på – de er langt mere værd end en pose fra Netto.  😆 De er da cool.

Men sådanne nogle fik vi ikke denne gang, måske vi får dem næste gang. Næste gang – er vejret måske bedre, og jeg når måske spotterday  tilmeldingen næste gang.

Lad os håbe på – at det hele er bedre næste gang!

 

Hvis du gerne vil se flere billeder fra dagen, så tjek disse to albums ud. (Der kommer flere når jeg har mere tid.)

One Reply to “Danish Air Show 2012”

  1. Hej Linda,

    tak for at du deler dine billeder med andre – jeg er meget fascineret af dine air-show billeder, du har fanget de rette øjeblikke i dette aktionshow. det ved jeg fra min egen tid i flyvevåbnet. De gamle Chipmunk fly giver mig suset fra flyveskolen 🙂

    du har et godt “kameraøje”

    knæk og bræk
    Egon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.