Jeg har længe reddet ude ved Else og Svend Erik på deres heste. I tidernes morgen inden min ryg blev slem, var det på Fauv, en dejlig Oldenborg hoppe. Jeg har haft min egen opstaldet derude også, og efter han blev aflivet pga. sygdom gik der igen noget tid førend jeg kom op på hesten igen. Se billederne af Charmboy.

Det blev nu heller ikke en hest men en pony, Splint. Hun er ganske sød men bestemt en hoppe med egne meninger, og har været i mange hænder og brugt til lidt af hvert, og er vel egentlig lidt forvirret, men med god grund. Jeg har sat mig for at lærer hende basis tingene i dressur, men har erfaret, at hun liver vældig op til sit navn og elsker at sprinte afsted, i fuld firfart.  😆

For nydeligt valgte Else & Svend Erik at sige ja til at hun måtte stille op i lang distance løb, ikke med min gode vilje, da jeg syntes hun manglede træning, da jeg jo havde arbejdet med hendes dressur og slet ikke løbetrænet med hende. Men nu var det jo heller ikke mig, der skulle ride hende men en ung dame – Trine. Trine kom forbi nogle få gange, og Splint fik sko på, og afsted de tog. Trine fik selskab af Karina, der har sin hest op staldet hos Else og Svend Erik. (Karina gennemførte mens Trine og Splint blev disket pga. dyrlægen mente hun træk lidt på det ene forben) Der er intet at se i dag, men måske havde hun ondt, efter de faldt i bækken, der var så dyb at Trine og Splint forsvandt under vand ??? Det lyder meget logisk, syntes jeg. Heldigvis er Splint en vaskeægte kanon stærk pony, med de sejeste små tynde ben, i hvert fald i forhold til Fauvs der jo nærmest er kolo- enorme når man kigger fra den ene til den anden.

Det betød, at jeg så reelt ville mangle en hest at ride på indimellem, hvis distance løb skulle trænes, så jeg kiggede efter Fauv og tænkte på, om det mon kunne gå ? Jeg red hende for mere end 9 år siden, og hun har sidenhen været reddet af andre, der måske ikke lige var de “bedste” ryttere, og har været prøvet af mange, og har fået nogle sjove ideer. Men mest af alt, blot stået, og har fået et fantastisk føl, som hedder Tobias. Han er på Sjælland nu, og bliver reddet af en skøn dame, der arbejder seriøs med ham. Jeg har før takket nej til at ride Fauv, da jeg syntes hun er for farligt sådan som hun kan slå med hoved.

Men den som intet vover – vinder jo heller ikke noget, så jeg tog modet til mig, og sikke en skøn oplevelse det var. Nok slog hun med hovedet, men slet ikke som tidligere, og hun nød at komme ud, og jeg havde slet ingen problemer med at følge hendes trav, som jeg ellers havde frygtet pga. mine rygproblemer. Hendes gang er noget ud over det normale, hun svæver når hun er i sit es.

Nu har jeg så to heste – jeg rider, og arbejder med, og er kommet godt på vej med deres træning. Jeg har også været på vejene – med Splint er det bedst, at have en med, men det er sjældent det kan lade sig gøre, og ved at blive ved, er det faktisk endt med at blive nogle gode ture hende og jeg får.

På Fauv – er det noget andet, her har jeg ikke været afsted alene jeg har haft jernheste med, og med det mener jeg, manden og Christoffer. Jeg har været ude på hende to gange nu, og hun klare sig fænomalt, i betragtning af, det er mere end 8 år siden hun med sikkerhed har været afsted på skovtur med andre heste. Jeg er mega glad for, at manden og Christoffer har været med, ellers var jeg ikke taget afsted, det er jo ikke så længe siden jeg startede på Fauv, så uden deres sikkerhed, så må jeg jo nok erkende, at mit mod slet ikke slår til…. Endnu.

Jeg vil jo gerne rører dem begge, men kan jo ikke altid holde til det. Men det er dejligt at opleve, at de gerne vil med og afsted, om det så er på bane eller tur – Men det bedste er, at komme tidligt og vække dem, kl. er 9 og de ligger på marken og vil ikke rejse sig, bare sådan lige, men så får de nogle kærlige klap og godbider, og vupti så kommer de op at stå, og er klar til dagens opgaver.

Det er nogle dejlige heste, og jeg er meget glad for at jeg må komme og ride dem – mit liv ville ikke være det samme uden dem – og de skønne oplevelser jeg er så heldigt at få del i.

Kig med og se mine “låneheste” Splint og Fauv samt de 2 andre de går sammen med på engen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.