Spyro 2010

Endelig er min side lagt ud, og jeg ville ønske, at det var piece of cake, at lave videre på den. Men…. Altså – jeg har bare efter harddisk fejl, været virkelig på den.  😈 ( Den opstod allerede i aug. eller tidligere, da jeg skiftede mellem bærbar og stationær pc. Pludselig kom jeg til at vælte min eksterne hard disk! – Greb den inden den ramte gulvet – men ak, den kunne ikke spinde op.)

Først var jeg ganske overbevist om, at alle vores billeder fra 2003 -og frem til mindst 2010 var pist væk, lige på nær dem jeg havde fået lagt på cdér, dvs jeg nok kunne genetablere fra 2003 frem til 2006. Yeah – det var da lidt glæde, men hvad med resten ? Alle de nyeste billeder, billederne fra ferierne ? Ungarn, Slovenien – Spyro og …….

Et af de måske tabte billeder;

Spyro i hundeskov

Jeg havde købt en ekstra til at have dem dobbelt, men bare ikke nået det, og hvor er det bare typisk!

Jeg fik endda prøvet at se, om vi kunne genskabe filerne fra den ødelagte hard disk. Vi taler om en ekstern. Men trods eksperter ifølge min svoger, kunne intet reddes. Hvor jeg bare følte mig helt nede i kælderen, og tænkte på den sætning, jeg har hørt så tit fra andre i fotoklubben samt på fotos forums.

Rigtige mænd græder ikke over ødelagte hard diske – de græder over, de ikke fik dem kopieret! Hvad så med rigtige kvinder ? Hvad gør de ? Glemmer, hvor gode de rent faktisk er, at de sikre sig på flere måder / prøver i hvert fald, at gøre det bedste!  😀

Her er, hvad jeg gjorde!

Først bandede jeg – og svovlede og tænkte, det kan ikke passe. Sank en klump så stor, mens det roterede vildt – og jeg måtte erkende, at det var vist bye bye med de billede. Blev helt varm i kinderne af skuffelse, og frustration. Gik til bekendelse hjemme til manden, der blot tørt kommenteret; Årh- det var vel nok en skam. Jeg tror nu også, at jeg havde sagt alt, hvad der ellers kunne siges til en så dum ting – ikke at have fået taget back up af sine dokumenter og billeder samt øvrige filer.

En eftermiddag i nov. hvad med windows – engang for år tilbage, bad jeg vist om, at få gemt mine billeder. Hvad ligger der ellers på de andre harddiske ? I regn og kulde, kunne jeg jo ligeså godt prøve at kigge på det. På en ikke tændt harddisk 😳  fandt jeg helt fantastisk nok, ekstra kopi fra 2003 frem til 2008, og der lå sørme også windows gendannelser samt back up sæt tilbage fra år 2009 frem til 2010 aug. hvor jeg var rendt tør for plads til back up, og døjede med at min stationære blev varm og lavede shut down, mange gange! Hvor lidt fedt og typisk tegn på – at den har haft det bedre.

Men jeg var nu nærmest helt euforisk og helt opløftet af iver, og kunne næsten ikke tro, at jeg havde fundet guld på den lille hard disk. Ud og læse på nettet, hvordan gendanner jeg mine billeder ? Klog og fortsat ivrig – gik jeg i gang med at gendanne. Prøvede først en mappe, det så fint ud, satte den så til mange, og igen til at arbejde hele natten… Mange dage fortsatte jeg mit store projekt, og det lykkedes mig at genskabe stort set alle filer – mapper og billeder. Det så lovende ud. Desværre skal lige siges, at nogle af mapperne forblev tomme, uden indhold, men jeg fik reddet meget, og kunne efter en lang periode siges, at være færdig med at gendanne mine tabte filer. Jubie.

Nu havde jeg så, alle mine filer fordelt på diverse harddiske, nogle filer flere sæt af, og andre i en stor pærevælling. Og hængende i mit hoved – der skal ryddes op i de harddiske, laves system i dem, og så skal der være back up af dem osv.

Hvor har jeg bare udsat det længe, men nu hvor jeg vil lave min Supreme mapper, så ville det være super cool, at have system, og nemt kunne finde rundt i det, idet Lightroom har jeg også fået genskab mine kateloger, så nu skal der bare peges på, hvor billederne er!

Derfor er jeg i gang med en stor oprydning i mine filer samtidigt med at jeg laver back up, så hvis jeg igen skulle være så uheldigt at den ene hard disk ryger, så kan jeg tage fra den anden. Jeg ved godt, der er andre metoder til at gemme – som fx ved at betale for at have ubegrænset plads, hos en ekstern udbyder, men jeg har også læst, at det ikke altid er lykken.

Nu kunne billeder fra 2003 – 2007 jo ligge på cdér sådan ca. 12 stk. mens med de nyere kameraer, så stoppede det, og det hedder DVDér eller hard diske. Først en på 500 GB, uha den var stor, men i dag, så er en på 2 TB jo nødvendigt, og sælges til samme pris ca. som for år tilbage.

Et billede i dag fylder jo nemt 15- 21 mb, alene, og så kan i jo selv gøre regnstykket, når man tager mange billeder som jeg.

Endnu en af de reddet billeder.

Spyro i hundeskov

Jeg knokler på, at lave system i mine harddiske og få billederne lagt i rigtige mapper, og kopier fra den ene til den anden – og jeg er snart ved vejs ende, og kan kun glæde mig over, at jeg fik taget mig sammen.

En rigtig kvinde, der har styr på sine ting – det er meget snart mig! – og så vender jeg tilbage med mere nyt fra hjemmefronten.

3 Replies to “Harddiske & kopier”

    1. Thank you. I did however have to think about whether you could translate it or if it’s my pictures you found interesting. I have only just started, but nice with a comment.

  1. Takk for et godt iinspnll. Liker nar mennesker blir engasjert, med eller mot.. Du har rett i mye av det du skriver her ., setter pris pa dine tanker!FjellGuri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.